G. Verdi: Requiem 8.10.2022 Sopraano Kaisa Kraft tulkitsi osuutensa aidolla Verdi-otteella, tyylinmukaisen musikaalisesti, sydäntäraastavalla tunteella. 

Aija Haapalainen, Turun Sanomat 9.10.2022

 R. Wagner: Götterdämmerung, Eurajoki Bel canto 12.8.2022 Eurajoella kaikkiin rooleihin on löydetty tehtävän vaatimukset täysimääräisesti täyttävä laulaja. Jumalten tuhon päärooliksi lienee todettava Brünnhilde, jonka miehittämisessä oli eletty jännittäviä hetkiä: samaa henkilöä Sormuksen aiemmissa osissa esittänyt Hannakaisa Nyrönen oli sairastunut, ja hänen sijaisekseen saatu vain viikon varoitusajalla Kaisa Kraft. Kraftin ääni ei ole aivan yhtä suuri ja täyteläinen kuin Nyrösen, mutta sen suuri vahvuus on korkean rekisterin helppous, varmuus ja huikaiseva soinnillinen kvaliteetti. Kraft suoriutui mammuttiroolista kiittävin arvoisanoin; etenkin oopperan lopun suuri monologi oli kaunis ja koskettava. Tekstin täsmällisyys ja selkeys oli vielä viimeistelyä vailla, mikä olikin odotettavissa näissä olosuhteissa. 

Matti Lehtonen, Wagneriaani 17.8.2022

 R. Wagner: Götterdämmerung, Eurajoki Bel canto, 12.8.2022 Esityksessä kuultiin upeita, todella kovan luokan laulajia kautta linjan… Viikon varoitusajalla Brünnhilden osaan oli hypännyt Kaisa Kraft, joka suoriutui mallikelpoisen vakuuttavasti vaativasta tehtävästä. 

Pauliina Rahiala
Satakunnan Kansa 14.8.2022

 R. Wagner: Götterdämmerung, Eurajoki Bel canto 12.8.2022 Suurimman urotyön teki sopraano Kaisa Kraft, joka hyppäsi Brünnhilden jättirooliin sairastapauksen takia muutaman päivän varoitusajalla. Pidempi valmistautuminen olisi toki tuonut esiintymiseen varmuutta, mutta suoritus oli tällaisenaankin hatunnoston arvoinen, ja äänessä oli dramaattista hehkua etenkin korkeassa rekisterissä. 

Sampsa Heiniö, Turun Sanomat 13.8.2022

 Il Pastore e cantora Turun Musiikkijuhlilla "Upea sopraano, hieno pianisti ja muuntautumiskykyinen näyttelijä käänsivät puutteet monella tapaa voitoksi... Kulttuurikanttori Klaara Kukkapuro alias Kaisa Takkula urakoi tilaisuuden alkupuolen yhteislaulujen säestykset ja lauloi väliajan jälkeen kymmenkunta ooppera-aariaa - melkoinen kestävyysurheilusuoritus! Varsinkin kun kyseessä olivat isot romanttiset aariat, kuten Leonora Verdin oopperasta Kohtalon voima ja keskeiset Puccinin sopraanoaariat. Takkulan ääni tuo mieleen Mirella Frenin, ja laulajalla on kapasiteettia suuriin romanttisiin nousuihin ja veret seisauttaviin pianissimoihin. Takkulan tulkinta Madama Butterflyn aariasta oli itselleni syvälle menevä kokemus. 

Aija Haapalainen, Turun Sanomat 19.11.2018

 Matti Salmisen mestarikurssin konsertti Taidekeskus Salmelassa Kaisa Kraft esitti mainion Brünnhilden tunnusmerkin, hojohoo –huudon Wagnerin oopperasta Valkyyria... Viimeisenä Wagnerin oopperan osana kuultiin Kaisa Kraftin komea Isolden lemmenkuolo oopperasta Tristan ja Isolde. 

Marja Jähi-Salo Amusa Toimitus / 15.08.2021

 Toivo Kuula -laulukilpailun finaali 2021 Sopraano Kaisa Kraft pianistinaan Tuula Hällström avasi kisan Suutelolla. Kraftin kylmiä väreitä tuottava ylärekisteri pääsi loistamaan heti kättelyssä….alarekisterin pianissimoissa, jotka sinänsä olivat lähes kuiskauksenomaisen hiljaisia…. Mikkö Heiniön dramaattinen Syyskesä varmisti Kraftin huiman ylärekisterin. Kraftin dynaaminen skaala on ällistyttävän laaja. 

Markku Viitasaari, Ilkka-Pohjalainen 9.8.2021

 Wagner mit Kraft "Kraftin laulannan suuri avu on korkeiden sävelten ja suuren dynaamisen skaalan helppous: esimerkiksi juuri mainitun Valkyyria-numeron korkeat c:t ja h:t tulevat näennäisen vaivattomasti kevyesti ja mikä tärkeintä, huippukvaliteetilla, ilman kirkumista tai päkistelyä... Kaikkineen Kraftin on sävyltään kirkas, säkenöiden soiva sopraano, hiukan Birgit Nilssonin suuntaa, jos nyt vertailukohtaa vasiten haetaan... Kraft annosteli dynamiikan herkästi ja musikaalisesti, luontevasti musiikin ja tekstin vaatimusten mukaan... Kraftin vahvuuksiin kuuluu myös tekstin sisäistetty ja syvällisesti ymmärretty toteuttaminen, artikulointeineen. 

Matti Lehtonen 4.10.2020
https://mattixlehtonen.blogspot.com

 G. Verdin Requiem Hämeenlinnassa "Sopraano Kaisa Takkula liiteli toisinaan upeasti orkesterikudoksen yllä ja hänen äänessään riitti myös kantavuutta sen läpäisemiseen. 

oopperaa.blogspot.com -blogi 3.11.2018

 G. Verdin Requiem Hämeenlinnassa "Solistikvartetti lauloi sointuvasti ja vaivattomasti. Kaisa Takkulan sopraano yllätti. Hänen äänensä nousi vaivattomasti ylös, volyymi riitti ja mikä tärkeintä, hänellä on kaunis sopraano, jota kuulisi toisenkin kerran. Jos haluaa poimia erityisen kaunista, ottaisin esille Offerorio-osan kvartetin esittämänä. Se oli kaunis, suuri ja kvartetti oli parhaimmillaan. Tuskainen rukous oli tuskaa täysi. Toinen upea tulkinta oli viimeinen Libera me -osa, sopraanolle ja kuorolle. Takkula oli herkkänä ja hänen pyyntönsä ikuisen kuoleman vapautumisesta kyynelen lävitse kuultava. 

Anja Kuoppa, Amusa, 7.11.2018

 Les Contes d'Hoffmann "...venetsialainen kurtisaani Giulietta oli vakuuttavasti äänivarojaan esitellyt Kaisa Takkula. 

oopperaa.blogspot.com -blogi 19.8.2018

 G. Verdin Requiem Hämeenlinnassa "Solistit muodostivat tasapainoisen yhtyeen. Kaisa Takkulan sopraano kohosi vaivattomasti korkeuksiin 

Sakari Hildén, Hämeen sanomat 6.11.2018

 Kukista, keväästä ja rakkaudesta -konsertti Sonkajärvellä "Niskasen tekniikka on erinomainen - hän lauloi vaivattomast, luontevasti ja tulkintaan keskittyen. Yleisö sai elää konsertin aikana sekä dramaattisissa että iloisissa tunnelmissa. Niskasella on tumma ja dramaattinen ääni ja hänellä tuntuisi olevan nostetta nimenomaan oopperarooleihin. Myös lied-tulkitsijana hän on hyvä - mikä ei ole aivan itsestään selvää oopperaäänten kohdalla... hänen äänensä helisi suurta tulkintaa vaativissa liedeissä. Niskasta oli ihana kuunnella. 

Pirjo Nenola, Iisalmen sanomat, 23.5.2006

 Aboa Nova -sarjan konsertti Sigyn-salissa "Kilpiön vielä keskeneräinen laulusarja Strömmande vår, fläktande sommar lukeutuu tekijänsä onnistuneimpiin sävellyksiin. Hän on onnistunut persoonallisin äänenpainoin luomaan vastineen Edith Södergranin ja Johanna Venhon sanoille hyödyntäen rikkaasti sopraanoäänen mahdollisuuksia. Kaisa Niskanen ja Samuli Takkula tekivät erittäin edustavan tulkinnan lauluista. 

Matti Lehtonen, Turun sanomat, 2.2.2006

 Per Nørgård: Plutonian Ode "Kaisa Niskanen tulkitsi tekstiä hyvin ilmeikkäästi ja vaihtelevasti, hänen yhteistyönsä Heikki Hämäläisen kanssa huokui teoksen ilmeisisitä teknisistä hankaluuksista huolimatta helppoutta ja luontevuutta, jotka harvemmin nykymusiikin esityksissä kuulee 

Timo Lehtovaara, Turun sanomat 28.4.2005