CV Suomeksi


Sopraano Kaisa Kraft (ent. Takkula) on valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 2013 Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmasta laulu pääaineenaan suorittaen laulun A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin. Hänen laulunopettajinaan Sibelius-Akatemiassa toimivat Jorma Elorinne ja Hannu Niemelä. Hän on täydentänyt opintojaan yksityisesti Kai Valtosen ja Johanna Rusasen johdolla sekä Milanossa professori Anatoli Goussevin johdolla. Kraft on valmistunut myös laulupedagogiksi Turun Musiikkiakatemiasta v. 2010. Kraft on osallistunut mm. Matti Salmisen, Camilla Nylundin, Martin Katzin, Mikko Franckin, Juha Uusitalon, Eytan Pessenin, Marjut Hannulan, Johanna Rusasen, Anssi Hirvosen, Dorothy Irvingin ja Harald Bjorkoyn mestarikursseille. Liedissä häntä ovat ohjanneet mm. Ilmari Räikkönen, Ilmo Ranta, Tuula Hällström ja Eveliina Kytömäki.

Kraft on laulanut Laivaston soittokunnan, Hämeenlinnan kaupunginorkesterin, Hyvinkään orkesterin, Opus X:n, HelTen Brass ensemblen, Turku Cathedral Ensemblen ja Musiikkiakatemia NYTT! -orkesterin sekä monien kuorojen (mm. HOL, Turku Cathedral Youth Choir, Chorus Cathedralis Iuniorum, Turun tuomiokirkon oratoriokuoro, Kallion kantaattikuoro) solistina. Opiskeluaikanaan hän osallistui useisiin oopperaproduktioihin. (Lauran roolin Markus Virtasen kamarioopperassa Valon ääni (ke), Turun konservatoriossa/ musiikkiakatemiassa: Vaimo Seppo Pohjolan Kaappi-kamarioopperassa, Niiskuneiti Ilkka Kuusiston Muumioopperassa, 1. Nainen W.A. Mozartin oopperassa Taikahuilu, Damigella Claudio Monteverdin oopperassa Poppean kruunaus sekä profeetta Habakuk kirkkonäytelmässä Ludus Danielis). Lisäksi hän on laulanut Offenbachin Hoffmannin kertomuksien konserttiversiossa Giuliettan roolin syksyllä 2018 sekä Aidan roolin Oopperastudio Ainon tuottamassa Verdin Aidan konserttiversiossa keväällä 2019.
Hän on laulanut solistina useissa kirkkomusiikkiteoksissa (mm. Verdi: Requiem, Mozart:Requiem, Pergolesi: Stabat mater, Britten:Rejoice in the Lamb, Schnittke:Requiem). Hän on ollut kantaesittämässä useita uuden musiikin teoksia nykymusiikin säveltäjiltä (mm. Matti Heininen, Markus Fagerudd, Markus Virtanen, Kalevi Aho, Per Nørgard (Suomen ke), Arne Nordheim (Suomen ke)).

Kaisa on esiintynyt mm. Turun musiikkijuhlilla, Kirkon musiikkijuhlilla, Katedraali soi-konserttisarjassa, Sibafest-sarjassa, WAMin konserttisarjassa, Turun tuomiokirkon kesämusiikissa, Salon seurakunnan kesäkonsertti-sarjassa, härborta-festivalenilla, Turun taidemuseon ilmaisilloissa, Oopperakammarin konserttikammari-sarjassa, Turun Kamarioopperafestivaaleilla, Brinkhall soi-konserttisarjassa sekä Paraisten, Liedon ja Martin seurakuntien konserttisarjoissa.

Vuonna 2020 järjestetyissä kansainvälisissä Wagner-laulajille suunnatuissa Lauritz Melchior -kisoissa Aalborgissa Tanskassa Kaisa sijoittui parhaana suomalaisena kahdeksan parhaan laulajan joukkoon. Kesällä 2021 järjestetyissä Toivo Kuula -laulukilpailuissa hän ylsi finaaliin. Kaisa oli Joutsenon taidekesän stipendiaatti vuonna 2010. Hän oli yksi Turussa järjestettävän kansainvälisen JSFest–laulukilpailun finalisteista Turussa vuonna 2014 ja sai kunnianmaininnan kisojen parhaasta Sibelius-tulkinnasta. Tällä hetkellä Kaisa Kraft toimii kanttorina Liedon seurakunnassa. Hän konsertoi säännöllisesti työnsä ohella.
CV Suomeksi